fbpx

Hilton Podgorica

Mjesto: centar Podgorice

Vrsta: turizam i ugostiteljstvo

Površina: 35.000 m²

Završetak: septembar 2016. godine

„Normal Company“ d.o.o. je bio glavni izvođač radova, a zajedno sa hotelom „Crna Gora“ d.o.o, i suinvestitor na najunosnijem  projektu do sada, hotelu „Hilton Podgorica – Crna Gora“, u samom centru Glavnog grada. Ovaj izuzetno zahtijevan projekat podrazumijevao je rekonstrukciju, nadogradnju i proširenje nekadašnjeg hotela „Crna Gora“, koji je sagrađen 1953. godine i predstavljao je simbol grada iz tog perioda.

Moderni, luksuzni hotel, kategorije pet zvjezdica, pokazalo se da pozitivno utiče i na druge postojeće objekte u hotelijerstvu, u smislu podizanja nivoa kvaliteta usluge.

Za 180 smještajnih jedinica, koje čine standardne sobe, apartmani i „executive“sobe, uključujući i ekskluzivni predsjednički apartman, enterijeristi su osmislili dizajn, koji unutrašnjost hotela čini izrazito inovativnim, glamuroznim i udobnim prostorom za sve goste.

Rekonstrukcijom hotela „Crna Gora“ postavljeni su, između ostalog, novi, viši standardi, kada je u pitanju energetska efikasnost i održivost, kroz primjenu savremenih tehnologija, korišćenjem obnovljivih vidova energije i ugradnjom energetski efikasnih elemenata opreme i materijala.

Gosti hotela „Hilton Podgorica – Crna Gora“ imaju na raspolaganju SPA centar gdje mogu da se opuste u prostorima zatvorenog bazena, beauty centra i fitnes kluba.

U ponudi hotela gostima je takođe, na raspolaganju restoran, sa internacionalnim menijem i tradicionalnim jelima, a svi posjetioci, ljubitelji ispijanja kafe i konzumiranja poslastica, mogu da uživaju uz predivnu fontanu na raskošnoj hotelskoj terasi, koja je oduvijek bila simbol hotela „Crna Gora“ i Glavnog grada, gdje su sve ambijentalne karakteristike ostale u potpunosti sačuvane.

Gostima koji su poslovno orijentisani, na usluzi se nalazi šest sala za sastanke, multimedijalno opremljene, sa bežičnim internet pristupom, salama za prevodioce, kao i „Executive Lounge“ i biznis centar. Takođe, na raspolaganju se nalazi i velika dvorana – „Ballroom“, sa visokim nivoom multimedijalne opreme, koja pruža neograničen broj ambijentalnih scenarija, lako prilagodljiva za konferencijska, svečana, promotivna, revijalna i druga dešavanja. U sklopu hotelskog kompleksa nalazi se i maloprodajna galerija, a posebno impresivan za sve goste je Sky bar, koji se nalazi na posljednjem spratu hotela.

Vrijednost cijelog projekta je 45 miliona eura, a nakon otvaranja hotela zaposlenje je u njemu našlo 180 ljudi različitih profila i zanimanja.